Tolosak ere ezin izan du Somos Eibarren garra itzali: 28-33

Nahiz eta Tolosa gogo handiz saiatu zen, azkenean ezin izan zuen Somos Eibarren garaipen
errenkada eten eta Tososako Usabalen jokatu zen norgehiagoka alde handi samarrarekin
bukatu zen eibartarren alde.
Egiatan, bigarren zatiko 5. minutura arte tolosarrak aurretik joan ziren markagailuan eta
eibartarrek ez zuten partida beren alde makurtu 50. minutuaren inguruan 0-5eko partziala
lortu zuten arte.
Lehen zatia ohiko gora-beherekin hasi zen, berdintasunean, baina hortik aurrera, bertakoek
egin zuten defentsa sendoa eta eraso zorrotzei esker 8-3 jarri ziren, Fernandok eten goiztiarra
eskatu behar izan zuelarik 13. minutuan.
Abantaila hori beste gol batez handitu bazen ere 14. minutuan, hortik aurrera Somoseko
jokalariek lan sendoa egin zuten eta poliki-poliki aldea murrizteari ekin zioten, atsedenaldira
itxaropentsua zen 14-12 emaitza batez iristeko.
Bai horixe, eibartarrak indar beterik atera ziren eta 5 minututan 4 gol sartu zituzten, tolosarrek
bakarra sartzen zuten artean. Orduantxe jarri ziren aurretik markagailuan, 15-16.
Hurrengo bost minutuak bataren eta bestearen aldekoak izan ziren baina 18. minututik aurrera
lortutako 0-5 bati esker, norgehiagoka Somosen aldera egin zuen nabarmen. Une horretan
Tolosako entrenatzailea ez zen zoli egon eta badirudi berandu erabaki zuen etena eskatzea, 51.
minutua baitzen eta ordurako 4 goleko atzerapena baitzuen bere taldeak.
Hortik bukaerara arte ezer berezirik ez, lortutako emaitza ezik, berorrek indartu egiten baitu
Somos Eibarren sailkapeneko kokapena.
Jardunaldi honen ondoren aldaketarik ez sailkapenean, ez bada hirugarren tokian Zaragozako
Stadium Casablanca jarri dela. Puntuei dagokienez, buruan de Somos eta 5 atzerago
Zaragozako Dominicos eta 10 atzerago Satadium Casablanca. Zortzi jardunaldi eta 16 punturen
faltan badirudi igoera faserako hautagaiak lehen biak direla.
Eta datorren larunbatean arratsaldeko 7etan Ipuruan jokatuko da hurrengo partida eta
Kantabriako Corrales izango da bisitaria, laugarren sailkatua eta taldeko bigarren goleatzailerik
handiena ere badena.
EIBAR ESKUBALOI TALDEA – Eibarko Txikito, 10 Behea (20600 EIBAR) - [email protected]
I.F.Z.. G75052951 – Euskadiko Kirol Erakundeen Erroldan inskribatua CD0005250 zenbakiarekin
Tampoco el Tolosa frena el ímpetu del Somos Eibar: 28-33
Aunque el Tolosa lo intentó realmente en serio, al final no pudo romper la larga racha de
victorias que acumula el Somos Eibar y el partido jugado en el Pabellón Usabal de Tolosa
terminó con un resultado aparentemente contundente.
Decimos que aparentemente porque en realidad hasta el minuto 5 de la segunda parte los
tolosarras estuvieron por delante en el marcador y la ventaja eibarresa no se materializó hasta
que alrededor del minuto 50 un parcial de 0-5 dejó el partido listo para sentencia.
La primera parte se inició en sus primeros 5 minutos con el clásico toma y daca en términos de
igualdad, pero a partir de ahí los locales, con una defensa potente y un ataque certero llegaron
a ponerse hasta con un 8-3 que obligó a Fernando a pedir un tiempo muerto tempranero en el
minuto 13.
Todavía la ventaja se elevaría hasta un 9-3 en el minuto 14 pero a partir de ahí el Somos se
puso el buzo de trabajo y poco a poco fue limando la distancia hasta llegar al descanso con un
asequible 14-12 que presagiaba otro tipo de partido para la segunda parte.
Efectivamente, los armeros salieron con las pilas bien cargadas y con 4 goles en cinco minutos
por uno del Tolosa dieron el vuelco esperado al marcador colocándose por delante 15-16.
Siguieron 5 minutos de alternativas pero a partir del minuto 18 un parcial de 0-5 inclinó
definitivamente el partido del lado eibarrés. Se puede decir que en ese momento el
entrenador tolosarra no estuvo suficientemente atento y da la sensación de que el tiempo
muerto solicitado en el minuto 51 llegó ciertamente tarde pues para entonces la ventaja del
Somos Eibar era ya de 4 goles.
De ahí al final, nada reseñable salvo el buen resultado obtenido, un 28-33 que refuerza la
posición clasificatoria del Somos.
Tras esta jornada la clasificación no sufre cambios salvo la aparición en el tercer puesto del
Stadium Casablanca de Zaragoza. Queremos decir que la ventaja en puntos se mantiene con el
Somos líder, a cinco puntos el Dominicos zaragozano y como hemos dicho el Satadium tercero
a 10 puntos. Lo que a falta de 8 jornadas y 16 puntos por jugar parece determinante de cara a
la clasificación para la fase de ascenso.
El próximo sábado se jugará en Ipurua a las 7 de la tarde el siguiente partido y en esta ocasión
será el Corrales cántabro quien visite Eibar, cuarto clasificado y segundo máximo goleador del